Regio-oostenrijk

VinodroomRegio-oostenrijk

Oostenrijk

Ecker-Eckhof

Voor Bernhard Ecker is de natuur de basis van al het leven. Door zorgvuldige observatie en met zo min mogelijk ingrepen beschermt hij het potentieel dat rechstreeks voortkomt uit het terroir.

Het wijnhuis heeft een lange traditie van natuurlijke teeltmethoden en onderhoud door handwerk. We gebruiken geen pesticiden, fungiciden of insecticiden en werken biologisch – logisch!

Om de bodemvruchtbaarheid te behouden, maken we gebruik van “groene mest”, een specifieke set groenbemesters die voedingsstoffen teruggeven aan de bodem en nuttige insecten aantrekken. We behandelen de natuur met respect en zorgen zo voor constante topkwaliteit zonder compromissen – helderheid, finesse en duurzaamheid in onze wijnen.

Tussen Ruppersthal en Großweikersdorf, op 320 meter boven zeeniveau, ligt de Steinberg-wijngaard, waarvan de naam is afgeleid van de steenachtige ondergrond. Grüner Veltliner, Roter Veltliner en Riesling gedijen zeer goed op deze verweerde primaire rotsgrond bedekt met löss en zand.

Oostenrijk1
Oostenrijk2

Stiegelmar


De familie Stiegelmar kan omschreven worden als een echte wijndynastie. Het is dankzij hun visionaire ideeën dat het onderzoek naar lokale, autochtone druivensoorten al heel vroeg op het hoogste kwaliteitsniveau werd gebracht. Vanaf het begin richtten de Stiegelmars hun aandacht op de rode variëteiten Zweigelt, Blaufränkisch en Sankt Laurent. Het is nu Jürgen Stiegelmar die de fakkel over genomen heeft.

Het bijzondere aan wijn is dat elke jaargang anders en dus uniek is. De bodem, het weer, het klimaat, de hoeveelheid zonneschijn en vele andere factoren bepalen de individualiteit van elke vintage. Ons doel is om precies deze uniciteit en natuurlijkheid in onze wijnen vast te leggen. Daarom is het werk in de wijngaard voor ons de hoeksteen voor de kwaliteit van onze wijnen. De wijngaarden het hele jaar door nauwgezet verzorgen en het beperken van de hoeveelheid per wijnstok, is de enige manier om optimaal rijpe druiven te produceren. Wij zorgen ervoor dat onze wijngaarden gezond en vitaal blijven. We gebruiken geen herbiciden en insecticiden en baseren ons werk op de klimatologische vereisten van het betreffende jaartal.