De wijngaarden van Weingut Abraham bevinden zich in de omgeving van Eppan rond de 450m boven de zeespiegel en zijn gezegend met een indrukwekkend terroir. De steeds aanwezige Zuid-Tiroolse zon gecombineerd met de avondwind vanuit het Mendelgebergte en de koele luchtstroom van het Montiggler woud, zorgen voor het ideale rijpingsproces en aromavorming van de druiven. In de westelijk gelegen wijngaarden vinden we dolomietgesteente, kalksteenmergel, rode klei en zand uit het Mendelgebergte. In het oosten overheersen morenegronden uit de laatste ijstijd, vermengd met vulkanisch gesteente gemaakt van kwartsporfier dat zeer rijk is aan mineralen.
De diepe kalkgronden van wijngaard Pagis geven de wijnen van verscheidene druivenrassen structuur, harmonie en karakter.
De diepgewortelde Pinot Blanc wijnstokken van de “In der Lamm” wijngaard, nemen verscheidene minerale smaakcomponenten op uit de Morainegronden van de laatste ijstijd, vermengd met vulkanisch gesteente van kwartsporfier.
De historische wijngaard Unterberg is één van de meest waardevolle uit Eppan. De zeer kalkrijke leemgronden zijn bijzonder geschikt voor de Bourgondische druivenrassen. Ze zorgen dan ook voor de complexiteit en finesse in de Pinot Noir en Chardonnay van Abraham.
Martin en Marlies Abraham verwerken alle druiven van hun landgoed zelf op ambachtelijke wijze, met als doel wijnen met een sterk en natuurlijk karakter te verkrijgen. Spontane fermentaties, soms lange maceratietijden, geen klaringsmiddelen en een rijpingstijd tussen de 12 en de 20 maanden op eikenhouten vaten. Het resultaat van deze bewuste traagheid zijn elegante, puristische en lang houdbare wijnen.